Ga naar de inhoud
Onderhoud
Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Goed onderhoud aan uw woning is nodig om de woning in goede staat te houden, voor u en voor eventuele toekomstige bewoners. Het onderhoud van uw woning is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van u als bewoner en Woonvizier. In de folder 'We doen het samen, alles over onderhoud' leest u wat u zelf moet doen en wat Woonvizier doet. 


Reparaties

Gaat er iets kapot in of aan de woning of heeft u een storing? Neem dan contact op met Woonvizier. Van ma t/m do van 9.00 tot 16.00 uur kunt u ons bellen op telefoonnummer (0162) 67 98 00. Buiten deze tijden kunt u ons alleen bellen in geval van spoed.

Is er geen sprake van spoed? Ga dan naar Mijn Woonvizier. Maak een account aan of log in op uw persoonlijke pagina en vraag de reparatie aan. Sommige zaken repareren wij, andere dingen moet u zelf repareren. Klik hier voor meer informatie over reparaties.

Wij willen benadrukken dat de contacten met onze onderhoudspartners altijd via Woonvizier verlopen. Belt u zelf de onderhoudspartij op om bijvoorbeeld de ketel af te stellen? Dan zijn de kosten voor u.  

 

Groot onderhoud en renovatie

Woonvizier is verantwoordelijk voor het groot onderhoud en de renovatie van uw woning. Een groot deel van deze onderhoudswerkzaamheden plannen we het jaar ervoor in. Daarom noemen we dit ook wel planmatig onderhoud. In het lopende jaar geven wij de aannemer pas opdracht voor het onderhoud. Daarom publiceren wij pas rond maart/ april de onderhoudsplanning op de website. Ook vullen wij deze onderhoudsplanning gedurende het jaar verder aan. 

Het grootste deel van de huur die u betaalt, geven we uit aan het planmatig onderhoud van onze woningen.  Verschillende bedrijven en aannemers voeren deze werkzaamheden voor ons uit. Zij maken hiervoor zelf een planning. Als uw woning of uw appartementencomplex aan de beurt is, ontvangt u vooraf een brief van ons of van het betreffende bedrijf of van de aannemer. Daarin wordt de datum genoemd waarop de werkzaamheden starten. Klik op de link hieronder voor de onderhoudsplanning van dit jaar (2023). 

Onderhoudsplanning 2023 

Het verschil tussen groot onderhoud en renovatie is dat bij groot onderhoud vaak 1 type onderhoud uitgevoerd wordt (zoals de schilderwerkzaamheden) en bij renovatie een deel van de woning opgeknapt dan wel vernieuwd wordt, zoals bijvoorbeeld het dak, de gevels en het glas bij een duurzame renovatie. Ook de woningen die wij dit jaar verduurzamen, vindt u in de onderhoudsplanning van dit jaar. Wilt u meer informatie over de verduurzaming? Klik dan hier


Klein dagelijks onderhoud

Als bewoner bent u verantwoordelijk voor het klein dagelijks onderhoud van uw woning. Ook bent u als bewoner zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin, balkon en achterpad.

Wat valt daar eigenlijk onder, klein dagelijks onderhoud? Daar valt bijvoorbeeld het schoonhouden van de woning onder en het onderhoud van de tuin. En wist u dat u als bewoner ook kleine zaken die kapot gaan in huis, zelf moet repareren? Bijvoorbeeld een kapotte lichtschakelaar, kapotte scharnieren of kapotte raam- en deurkrukken. Daarnaast zijn er ook zaken die u moet schoonhouden, zoals de gootsteen. Ook het ontstoppen van de gootsteen valt onder klein, dagelijks onderhoud. En gaat er per ongeluk een raam kapot? Dan bent u verantwoordelijk voor het vervangen van de ruit. Voor sommige woningen hebben wij een collectieve glasverzekering afgesloten. Als u hierbij bent aangesloten, kunt u de glasschade aan ons melden. U bent hiervoor verzekerd als u hiervoor servicekosten betaalt. Dit kunt u zien in Mijn Woonvizier bij Huursamenstelling. Kijk ook eens naar onze onderhoudstips.

Service abonnement

Voor het klein dagelijks onderhoud kunt u bij Woonvizier een service abonnement afsluiten. Kleine reparaties die u eigenlijk zelf zou moeten doen, voeren wij dan voor u uit tegen een kleine, maandelijkse vergoeding. Klik hier voor meer informatie over het service abonnement.

Tuinen, balkons en achterpaden

In de wet is opgenomen dat u als huurder, volgens het zogenaamde Besluit Kleine Herstellingen, verplicht bent om uw tuin te onderhouden. Tuinen, balkons, erfscheidingen en achterpaden of brandgangen moeten een verzorgde indruk maken. Omdat een slecht onderhouden tuin en rommel op het achterpad vaak zorgt voor ergernis in de buurt, vragen wij u om uw tuin, balkon en achterpad de nodige aandacht te geven.  

Zelf klussen

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw woning. Daarom kunt u uw woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. Wel gelden er een aantal regels waar u zich aan moet houden tijdens het klussen. Ook heeft u bij grotere klussen toestemming van Woonvizier nodig. Daarnaast maken we vooraf met u afspraken over het onderhoud van de door u zelf aangebrachte voorziening (ZAV) en wat ermee gebeurt als u gaat verhuizen. Informeer daarom altijd voordat u met de klus begint naar de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over zelf klussen in huis. 

Folder

Wij kunnen ons voorstellen dat het soms niet helemaal duidelijk is wie voor welk onderhoud verantwoordelijk is. In de folder We doen het samen, alles over onderhoud vindt u een handig overzicht wie verantwoordelijk is voor welk onderhoud. Staat een bepaald type onderhoud niet in de folder? Neem dan contact op met onze klantenservice.