Ga naar de inhoud

Nog maar een paar weken geleden zag de locatie aan de Markstraat, grenzend aan het Puzzelbad in Terheijden, er heel anders uit. In krap een week tijd ontstond vorige maand een volledig nieuw woonhofje. 

In 2 delen geplaatst
Het bijzondere aan deze woningen is dat deze bijna kant en klaar door aannemer Barli uit Uden geplaatst zijn. De woningen werden volledig in de fabriek gemaakt en zijn met grote vrachtwagens over de weg vervoerd. Aangekomen in de Markstraat in Terheijden zijn de woningen met een grote kraan in 2 delen vanaf de vrachtwagen op de plaats van bestemming neergezet. Hoe dat precies in z'n werk ging, zie je in de film 'Making of woonhofje Markstraat Terheijden'

16 woningen van circa 50 vierkante meter
In totaal gaat het om 16 duurzaam verplaatsbare, sociale huurwoningen, die volledig van hout zijn gemaakt. Het woonoppervlakte is circa 50 vierkante meter. Directeur-bestuurder Ellen van Beijsterveldt van woningcorporatie Woonvizier: 'Ik ben er ontzettend blij mee. Dit is een prima aanvulling op ons woningbezit. Wij hebben relatief veel grotere woningen, terwijl er juist ook veel behoefte is aan kleine woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens', aldus Ellen. Elke woning heeft 2 slaapkamers en de woningen zijn bijna energie neutraal. Dat betekent dat ze zo goed als zelfvoorzienend zijn wat energie betreft.

Doelgroepen
De woningen zijn vooral bedoeld voor starters vanaf 23 jaar en woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. We reserveren 4 woningen voor alleenstaande statushouders. De rest van de woningen wordt toegewezen via Klik voor Wonen. Alleenstaanden en mensen uit de eigen gemeente krijgen voorrang bij de woningtoewijzing. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners in juli al intrekken. De woningen blijven minimaal 10 jaar op de locatie aan de Markstraat in Terheijden staan. Woonvizier streeft ernaar om de woningen ook na deze periode op dezelfde locatie te verhuren.